petak, 14. siječnja 2011.

Promocija "Uroborosa"


    Promocija drugog u nizu romana mladog spisatelja iz Cavtata Vinka Rožića, nazvanog Uroboros je u nedjelju navečer (13.12.2009.) u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grada.

    Ovaj „dijelom pustolovni roman u kojem se psihološkim portretima likova, dinamičnom radnjom i dovitljivim dijalogom preispituje važnost trajnih vrednota u čovjekovu životu“, nastavak je trilogije započete Rožićevim prvim romanom Trijumf Cijelosti, objavljenim 2008. Godine. Roman je uvodno, pred većim brojem okupljenih, predstavila profesorica književnosti Marijela Marković uspoređujući ga sa stilom snimanja filmova Roberta Altmana (recenzija se nalazi na autorovim stranicama). 

Autor, rođen 1973. godine u Dubrovniku, diplomirao je psihologiju u New Yorku, u kojem je i magistrirao znanost organizacijskog ponašanja, uz specijalizaciju menadžment ljudskih resursa, te je član međunarodnog počasnog društva u psihologiji Psi Chi, kao i novoosnovane udruge Društvo dubrovačkih pisaca.

   Od povratka iz SAD - a živi i radi u Cavtatu. Uz dva romana, u vlastitoj nakladi objavio je i priručnik Ace the Seven. Razloge nastajanja ovog romana, uopće potrebe za pisanom riječju okupljenima je pojasnio sam autor, najavljujući i nastavak trilogije, svoj treći roman vrlo skoro. Završno, pomalo neočekivano, okupljenima se iz publike obratio i znani profesor mr. Antun Česko, koji je biranim riječima govorio o književnom stvaralaštvu Rožića, uz naglasak kako po njemu na žalost, osim Luka Paljetka, u našem gradu nema više niti jednog književnika (!?). 

 
Boris Njavro

0 komentara:

Objavi komentar

Pretplatite se na Objavi komentare [Atom]

<< Početna stranica