subota, 16. srpnja 2011.

U organizaciji ART Lazareti i Društva dubrovačkih pisaca: Započete književne večeri i susreti „Rječišta“


Od ponedjeljka, 11. srpnja u Lazaretima je pokrenuto okupljane svih koji su voljni komunicirati riječima, napisanim ili izrečenim. Svih koji vole poeziju, prozu ili možda dramu. Svakako, onih koji su spremni otvoriti vidike i slušati što drugi imaju reći, pročitati ili sami sudjelovati u tome, komentarom ili vlastitim tekstom. 


Projekt nazvan „Rječište“ predstavili su Mariela Marković i Ivan Cikatić, voditelji i uz pomoć domaćina iz ARL-a Slavena Tolja moderatori ovog novog programa koji će se ostvarivati u suradnji s Društvo dubrovačkih pisaca. Izrečeno je i dosad učinjeno na organizaciji večeri poezije ili promocijama knjiga. Povremeni pokušaji nisu pustili sjeme, bar ne do sada, a u Lazaretima se ovog ponedjeljka razgovaralo o formi koju bi dvadesetak okupljenih voljelo i željelo da ovi susreti imaju. Mogle su se čuti raznorazne ideje, ali svima je zajednička otvorenost za komunikaciju i potreba prevazilaženja srama za javnim istupom mnogih koji se u Dubrovniku bave pisanjem.
Istaknuti su primjeri drugih sredina gdje je javno čitanje privuklo veliku pažnju publike i stvorilo slična okupljališta ljubitelja pisane i izgovorene riječi. Predstavljeni su i sadašnji projekti, poput „Literata“ čije drugi broj će uskoro objaviti Društvo dubrovačkih pisaca, čiji predsjednik Boris Njavro je predložio da promocija bude u Lazaretima, upravo u sklopu projekta „Rječište“. Već je i dogovoren dan promocije - ponedjeljak, 25. srpnja, a zapravo bi ponedjeljak trebao postati dan kada će se održavati „Rječište“. Ritam bi trebao biti barem jednom mjesečno - ljeti i nešto češće - zimi.  

Hvale vrijedna inicijativa u čiji razvoj se možete uključiti već sljedećeg ponedjeljka, 18. srpnja u 21 sat za kada je zakazan novi forum na kojem će se raspravljati o daljnjoj sudbini projekta. Ponesite pritom neku knjigu, vlastitu pjesmu ili prozni uradak. Ili jednostavno dođite slušati što drugi naši sugrađani imaju za ponuditi od vlastitih radova i promišljanja o uživanju u pisanoj riječi, poeziji, prozi, drami... 

www.dupisci.hr

0 komentara:

Objavi komentar

Pretplatite se na Objavi komentare [Atom]

<< Početna stranica